Leden Fanfarecorps Wilhelmina op verschillende fronten actief

Wist u dat verschillende leden van het fanfarecorps op meerdere muziekfronten actief zijn binnen het dorp?

Zo wordt tijdens de kerstnacht tussen de eerste en de tweede nachtmis door 6 corpsleden kerstliedjes gespeeld vanuit de galmgaten van de Vincentiuskerk. Met gevaar voor eigen leven wagen deze leden zich via een wiebelende ladder naar de kerkklokken. Gewapend met een bouwlamp en water- en winddichte kleding kruipen 4 van deze leden onder de klokken door naar de andere kant. Eén van de andere 2 leden staat boven het luik en kijkt 7 meter de diepte in. Ze verzorgen daar een kerstconcertje van een ongeveer een uur, waarbij de leden in sommige jaren bijna uit de toren waaien. Het uitzicht vanuit de toren maakt een hoop goed, alsmede de kerstsfeer. De band B-Six bestaat voor het grootste deel uit leden van het corps. Deze band is opgericht op initiatief van Peter Bien, die ook wel eens nummers wilde spelen die zich wat minder lenen voor een fanfarecorps vanwege een afwijkende bezetting. Hij wist meerdere leden enthousiast te krijgen, alsmede een tweetal gitaristen, zangers en een toetsenist, en zo timmert deze band al een aantal jaar succesvol aan de weg.

Daarnaast wordt af en toe een gastoptreden verzorgd bij andere bands of koren. Zo hebben een 12-tal leden bij het laatste optreden van de Tribute to the Cats Band een aantal nummers een extra dimensie gegeven. Het is toch net even anders als er een paar blazers met de band meedoen. Ditzelfde gold in het verleden voor het concert van de eeuw bij het 100-jarig bestaan van de Rabobank en recenter de Top-2000 in de Jozef. Ook daar werd de blazerssectie verzorgd door leden van het corps. De Zangertjes van Volendam vullen hun optredens ook vaak aan met muzikanten. Zo hadden ze tijdens de afgelopen nachtmis 5 strijkers erbij zitten en werd 1 nummer meegespeeld door een trompettist uit het corps. Ook tijdens de komende dodenherdenking zal in de herdenkingsmis in de Mariakerk een nummer met de Zangertjes worden meegespeeld door een trompettist. Daarna zal de dodenherdenking plaatsvinden op het Pellersplein, waarbij door een corpslid de “Last Post” zal worden geblazen en ter afsluiting door het hele corps het Wilhelmus zal worden gespeeld. Ook bij de dodenherdenking in Edam zal de “Last Post” door een (ander) corpslid worden gespeeld.

Als lid van het fanfarecorps zijn er dus verschillende mogelijkheden om je muzikaal te ontwikkelen en in te zetten. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch om in contact te komen en te blijven met andere muzikanten en muziekverenigingen met andere muziekstijlen. Dat komt ook weer ten goede aan de algehele ontwikkeling van het corps.

Het corps is dus een hele actieve vereniging met een brede blik op de wereld. Interesse in meer wetenswaardigheden en komende optredens van het corps, of loop je erover na te denken om zelf een blaasinstrument te gaan bespelen?

Kijk en volg ons op: www.fanfarewilhelminavolendam.nl

Fanfarecorps Wilhelmina