Dodenherdenking

Allereerst willen we melden dat het coronavirus onze leden zover bekend tot op heden niet heeft geraakt. Dat is goed nieuws natuurlijk. We hopen dat dat zo blijft en ook dat het voor de gemeente als geheel mee zal vallen. Tot op heden ziet het er positief uit.

Minder goed nieuws is dat onze agenda voor dit jaar helemaal leeg is en we vooralsnog niet gezamenlijk mogen repeteren en optreden. Alleen de sinterklaasintocht staat nog op het programma, maar we begrijpen dat daar ook al discussie over is of die wel door moet gaan of niet. En dus zitten we vooralsnog op onze eigen zolders te repeteren met een demper in. Verre van ideaal natuurlijk en zeker niet gezellig.

Alle activiteiten zijn vervallen, waaronder de 4 en 5 mei optredens. Vanuit verschillende organisaties, waaronder het Nationaal Comité 4 en 5 mei, is de oproep gekomen aan geoefende spelers om op 4 mei om 2 minuten voor 8 het Taptoesignaal te laten horen, thuis vanuit de tuin of vanaf het balkon. Vanuit het corps is dit bij de gemeente aangekaart en die hebben dit opgepakt. Vanuit de gemeente is het idee gekomen om in elke dorpskern van de gemeente op een centrale plaats het Taptoesignaal te laten klinken. Het fanfarecorps is gevraagd om de 2 leden die jaarlijks de “Last Post” spelen bij de dodenherdenkingen in Volendam en Edam dit jaar het Taptoesignaal te laten spelen. Martin Tol heeft dit gedaan vanuit de toren van de Vincentiuskerk en Patricia Sombroek heeft dit gedaan op de Dam in Edam. Na de 2 minuten stilte hebben we nog het Wilhelmus geblazen. Zo hebben we als vereniging toch weer even van ons laten horen en een bijdrage geleverd aan de (sobere) herdenking van 75 jaar vrijheid in Nederland.

We zijn blij dat we dit hebben kunnen doen en hopen dat we volgend jaar weer met z’n allen een bijdrage kunnen leveren aan deze belangrijke gebeurtenis. En natuurlijk hopen we jullie allen op korte termijn weer te zien in goede gezondheid.

Hou vol en doe voorzichtig.