Kindervoorstelling “Een Koninklijk Orkest”

Op vrijdag 8 april organiseert Fanfarekorps Wilhelmina Volendam voor de leerlingen van groep 5 t/m 8  van de basisscholen in Volendam de kindervoorstelling “Een Koninklijk Orkest”.

Samen met theatermaker Tijl Damen laten we de kinderen op speelse wijze kennismaken het orkest. Ze leren de verschillende instrumenten kennen en mogen ook zelf meedoen! Zo kunnen ze ervaren hoe leuk het is om zelf muziek te maken.

We hopen met deze voorstellingen zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om zelf een instrument te gaan spelen, want muziek maken is niet alleen leuk, het is ook heel gezond! 

Door zelf muziek te maken, zet je je brein op een andere manier aan het werk. Hierdoor verminderen concentratieproblemen en verbetert je motoriek. En doordat je in een orkest anderen ontmoet en samenwerkt om mooie muziek te maken, verbeteren je sociale vaardigheden ook nog eens!

Na afloop krijgen de kinderen een flyer mee, waarmee ze zich aan kunnen melden voor 4 proeflessen.

Zo’n dag met 4 voorstellingen krijg je niet zomaar voor elkaar. Gelukkig hebben we hierbij steun gekregen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Damslagfonds en het SKOV.

Kijk voor meer informatie op: www.tijldamen.com

#cultuurfonds #beginvanietsmoois

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving