Eindelijk weer Koningsdag

Nadat het 2 jaar lang door corona niet door kon gaan, konden we vorige week woensdag eindelijk weer op de ouderwetse manier Koningsdag vieren.

Om 10.00 uur waren we aanwezig in Sporthal Opperdam bij de opening van de handbal rommelmarkt. We speelden daar een half uur in een leuke en gezellige sfeer voor de aanwezige verkopers en kopers.

Vanaf de Opperdam marcheerden we over de Julianaweg naar het AMVO-terrein waar we bij de andere rommelmarkt een paar nummers hebben gespeeld. Vervolgens marcheerden we naar de dijk waar we een rondje richting Spaander hebben gedaan en daarna terug naar d’Ouwe Helling.

Na 2 uur en een kwartier spelen, waarvan ook nog grotendeels lopend, was de batterij wel leeg maar hadden we een zeer voldaan gevoel. Het was weer echt ouderwets Koningsdag met de sfeer zoals die er altijd geweest is. Helemaal top!

Wat inmiddels ook traditie is op Koningsdag is dat we na afloop een hapje en een drankje aangeboden kregen in Bistro d’Ouwe Helling. En niet één maar meerdere. Dat is elk jaar weer een geweldig leuk aanbod van ze. Onder het genot van dit hapje en een borrel werd er weer veel over muziek maken en mooie anekdotes uit het corpsverleden gesproken. Door veel leden werd op eigen kosten een lekkere lunch besteld die uitstekend smaakte na ruim 2 uur topsport.

We hebben weer genoten van een prachtige dag en de gezellige sfeer bij d’Ouwe Helling. We willen hen dan ook heel hartelijk danken voor de gastvrije ontvangst en de goede verzorging. Deze kan zeker weer de boeken in.

Fanfarecorps Wilhelmina Volendam en Tamboercorps Volendam

www.fanfarewilhelminavolendam.nl